Børneulykkesforsikring

Børneulykkesforsikring

En børneulykkesforsikring kan hjælpe dig økonomisk, fx hvis dit barn kommer ud for en ulykke eller sygdom og får varige mén.

En børneulykkesforsikring sikrer, at du kan foretage ombygninger i dit hjem, købe hjælpemidler, og at der bliver plads til at give den omsorg, dit barn har brug for.

En børneulykkesforsikring er billigere end en almindelig ulykkesforsikring, og den dækker normalt alle dine børn under 18 år døgnet rundt.

Da Indenrigs- og Sundhedsministeriet i august 2011 slog fast, at det var ulovligt for kommuner at købe ulykkesforsikringer til børn i kommunernes daginstitutioner, er det derfor blevet nødvendigt for dig som forælder at tegne børneulykkesforsikring på alle dine børn, hvis de skal være sikret. Hos nogle institutioner er dækningen ikke udløbet endnu, men det sker snart.

Med nogle af de forsikringer, du har i forvejen, kan børnene været dækket op til 3 års-alderen, som fx hvis du har din egen ulykkesforsikring hos et selskab som Tryg. Undersøg derfor dine forsikringsforhold, inden du tegner en ny forsikring, så du ikke bliver ramt af ”dobbeltdækning”.

Se her, hvad en børneulykkesforsikring almindeligvis dækker: (Vær opmærksom på, at disse områder af dækning varierer alt efter, hvilket forsikringsselskab, du vælger at benytte).

Behandling hos fysioterapeut eller kiropraktor
Dækning 24 timer i døgnet
Op til 12 måneders genoptræning (fx efter brækket arm)
Erstatning for varige mén
Dobbelterstatning for varige mén over 30 %
Dækker ved farlig sport
Speciel øje/øredækning
Udbedring af tandskader sket i barndommen (indtil barnets 25. år)
Mulighed for selv at bestemme, hvad en eventuel erstatning skal bruges på
Begravelseshjælp (dør et forsikret barn af en dækningsberettiget ulykke, udbetales et varierende beløb)
I forbindelse med farlig sport kan forsikringen fx dække motorløb, knallertløb, bjergbestigning m.m.

Som det før er nævnt, kan nogle børn stadig være forsikret i den kommunale daginstitution, men vær opmærksom på, at dækningen snart udløber, så det er dit eget ansvar at forsikre dine børn med en børneulykkesforsikring.

Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Der findes ikke lige andre artikler med dette emne.

EMNER: BØRNEULYKKESFORSIKRING, FORSIKRING BØRN

Vælg stjerner