Sundhedsforsikring

Sundhedsforsikring – bliv forsikret hvis du skulle blive syg

En sundhedsforsikring giver dig tryghed, da du hurtigt kan få hjælp på et privathospital, hvis du bliver syg eller kommer til skade.

Man kan tegne en sundhedsforsikring, hvad enten man er privatkunde eller en virksomhed, der ønsker at
dække sine ansatte.

Der er selvfølgelig typisk et regelsæt, man skal kunne overholde for at få tegnet en sundhedsforsikring.

Hvad er en sundhedsforsikring?
Læs her, hvad en sundhedsforsikring typisk dækker, og se hvilke betingelser, der gør sig gældende for at kunne tegne en sådan forsikring.

Når du tegner en sundhedsforsikring, får du typisk en grunddækning, som vi vender tilbage til, og du kan endvidere tegne en bred vifte af tillægsforsikringer.

Sundhedsforsikring – grunddækning
Forundersøgelse, operation, genoptræning, efterkontrol, smerteudredning, allergiudredning, liggende transport, medicin under indlæggelse, second opinion, psykiater samt akut krisehjælp døgnet rundt.

Udvidet sundhedsforsikring
Fysiske behandlinger (dækker udgifter til fysioterapeut, kiropraktik, akupunktur eller zoneterapi).

Psykologhjælp (dækker et vist omfang af psykologbehandlinger om året).

Udvidet hjælp (kan fx give mulighed for transport/ledsagertransport, hjemmehjælp/service, medicin efter indlæggelse eller diætisthjælp ved svær overvægt).

Hurtig hjælp
Med en sundhedsforsikring er du sikret hurtig hjælp, hvis du bliver syg eller ramt af en ulykke. En sundhedsforsikring dækker typisk behandling på et privathospital, og du undgår de almindelige ventelister i offentligt regi og får behandling så hurtigt som muligt.

Er uheldet ude, skal du i første omgang kontakte din egen læge, der laver en henvisning, som dit forsikringsselskab skal bruge for at igangsætte den nødvendige behandling. En sundhedsforsikring dækker dig 24 timer i døgnet, så du får hjælp så hurtigt som muligt.

Betingelser for en sundhedsforsikring
Der er en række betingelser i forbindelse med tegning af en sundhedsforsikring. Se nogle af de vigtigste af dem her i nedenstående opremsning:

Oplysningspligt
Det er din pligt at give forsikringsselskabet de oplysninger, de har brug for, så selskabet kan afgøre, om de dækker den aktuelle behandling samt omfanget af dækningen.
Forsikringsselskabet har desuden ret til at få oplyst navn, adresse og telefonnummer på læger, hospital og andre behandlere, der har – eller vil få – kendskab til dit helbred.

Hvem dækker forsikringen og hvornår?
Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvorledes dækningen tegner sig, men som hovedregel skal du have folkeregisteradresse i Danmark og være tilknyttet landets sygesikringsordning.

Er uheldet ude, efter du har tegnet forsikringen, dækker den med det samme. Ved sygdom er der hos nogle selskaber en regel om, at forsikringen skal have været i kraft i minimum 2 måneder, før du kan komme til undersøgelse eller få behandling.

Kig selv selskaberne i kortene for at finde den forsikring, der passer til netop dig. Der er masser af info at få ved enten at søge på nettet, ringe til selskaberne eller evt. bestille trykt materiale.

Rating: 9.0/10 (4 votes cast)
Sundhedsforsikring, 9.0 out of 10 based on 4 ratings
Der findes ikke lige andre artikler med dette emne.

EMNER: AKUPUNKTUR, AKUT KRISEHJÆLP, ALLERGIUDREDNING, EFTERKONTROL, FORUNDERSØGELSE, FYSIOTERAPEUT, FYSISKE BEHANDLINGER, GENOPTRÆNING, KIROPRAKTIK, LIGGENDE TRANSPORT, MEDICIN UNDER INDLÆGGELSE, OPERATION, PRIVATHOSPITAL, PRIVATHOSPITALSDÆKNING, PSYKIATER, PSYKOLOGHJÆLP, SECOND OPINION, SMERTEUDREDNING, SUNDHEDSFORSIKRING, ZONETERAPI

Vælg stjerner